Saopštenje za javnost 25.03.2023.

Medijski savjet za samoregulaciju najoštrije osuđuje prijetnje upućene Centru za monitoring i istraživanje(CEMI). Smatramo da se radi o veoma opasnim namjerama, koje se dešavaju usred jednog od najznačajnijih izbornih procesa

Medijski savjet za samoregulaciju najoštrije osuđuje prijetnje upućene Centru za monitoring i istraživanje(CEMI). Smatramo da se radi o veoma opasnim namjerama, koje se dešavaju usred jednog od najznačajnijih izbornih procesa i koje imaju za cilj da obstruiraju fer i demokratski karakter izbora koji su u toku.

CEMI kao ugledna nevladina organizacija koja je je kroz višestruke izborne procese stekla renome nezavisnog i nepristrasnog posmatrača očigledno je zasmetala pojedincima sa nečasnim i nezakonitim namjerama.

Zastrašivanje organizacije koja nadgleda izborni proces i prati njegovu zakonitost nije baš često i upućuje na to da pošiljaoci ovih poruka očigledno pripremaju za drugi krug izbora neregularne i nezakonite akcije.
Prijetnje koje su upućene nadležni organi treba da shvate ozbiljno i upravo njih Medijski savjet poziva da preduzmu sve radnje kako bi se otkrilo ko stoji iza ovih opasnih namjera.

Ranko Vujović
Izvršni sekretar
Medijski savjet za samoregulaciju

alijansa

Code Of Ethics copy

Media NEThics

300x100MNEComp 1

poslovnik download

www.medijskisavjet.me