Pravo na zaborav primijeniti kroz zakon i samoregulaciju. Pravo na zaborav, koje omogućuje pojedincima da zahtijevaju uklanjanje ili smanjenje dostupnosti informacija u medijima, koje se odnose na njih, a koje su postale neprikladne, zastarjele ili štetne za njihovu privatnost ili reputaciju, trebalo bi da bude primjenjeno u Crnoj Gori kroz zakonski tekst i samoregulaciju.

Opširnije:

Regionalna kampanja „Istina je bitna“ o opasnostima koje donose dezinformacije i govor mržnje. Istina ima ključnu ulogu u očuvanju demokratije i društvenog integriteta, a regionalna kampanja "Istina je bitna" ("Truth matters") od vitalnog je značaja za informisanje građanaJugoistočne Evrope i Turske o opasnostima koje donose dezinformacije i govor mržnje, kako online, tako i offline.

Opširnije:

Saslušavanjem Draška Đuranovića, glavnog i odgovornog urednika Pobjede, juče, u prostorijama podgoričke policije, nastavljen je opasan trend zastrašivanja novinara u Crnoj Gori. Dok su prethodnih godina prijetnje i uvrede dolazile uglavnom preko društvenih mreža, sada imamo situaciju da se državne institucije, poput policije i tužilaštva koriste za pritiske na novinare i medije.

Opširnije:

Još članaka …