Osnovan Media NEThics, Budva 03.07.2015

Na dvodnevnoj regionalnoj konferenciji posvećenoj samoregulaciji, koja je danas  završena u Budvi u organizaciji Savjeta Evrope, zvanično je osnovana Mreža medijskih samoregulatornih tijela Jugoistočne Evrope. Ova mreža će služiti kao platforma za regionalnu saradnju i razmjenu iskustava u cilju unapređenja kvaliteta i profesionalnosti medija i etičkog novinarstva u regionu. Skraćeni naziv Mreže je Media NEThics.


Ovo regionalno udruženje će se baviti podizanjem svijesti članica mreže, medija i medijskih profesionalaca i društva u cijelini o osnovnim principima samoregulacije i profesionalizma, kao i razmatranjem prekograničnih žalbi zemalja regiona.
Predstavnici samoregulatornih tijela Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije i Crne Gore su donijeli odluku da sjedište mreže bude u Crnoj Gori, a za predsjednika je izabran Ranko Vujović, izvršni sekretar Medijskog savjeta za samoregulaciju Crne Gore.
Predstavnici Albanije koji uskoro osnivaju samoregulatorno tijelo najavili su da će se pridružiti novoosnovanom udruženju.

alijansa

Code Of Ethics copy

Media NEThics

300x100MNEComp 1

poslovnik download

www.medijskisavjet.me